Продукти:
Прясно мляко - 600 мл
Сладкарска сметана - 400 мл
Яйца - 7 бр.
Захар - 200 г
Какаов кекс - 300 г
Ябълки - 2-3 бр.
Екстракт от ванилия - 10 мл
Захар за карамелизиране - 100 г
Начин на приготвяне:
1.В подходящи купички се нарязват кексът и обелените ябълки.
2.Яйцата се разбиват заедно със захарта и се разбъркват с прясно мляко, сметана и ванилия.
3.Яйчената смес се излива в купичките, които се слагат в тава с вода.
4.Крем карамелът се пече на водна баня при 180 градуса за около 40 минути.
Обръща се в чинийки и се залива с карамелизирана захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар