Продукти:
Моркови - 300 г
Червени чушки - 300 г
Спанак - 300 г
Чесън - 2 скилидки
Рикота - 400 г
Заквасена сметана - 200 г
Горчица - 10 г
Масло - 60 г
Сол, черен пипер
Желатин - 30 г
Начин на приготвяне:
1.Зеленчуците се нарязват и се задушават в отделни съдове с масло и малко вода до омекване. Пасират се и се овкусяват със сол и черен пипер.
2. Рикотата и сметаната се разбъркват с 10 г горчица, сол, настърган чесън и се разделят на 3 части. Към тях се добавят червеното, оранжевото и зеленото пюре от зеленчуци, както и по 10 г разтворен желатин.
3.Зеленчуковите смеси се редуват в тортена форма, която е покрита с хартия за печене или кухненско фолио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар