понеделник, 26 октомври 2015 г.
Торта с тиква, шоколад и анасон
Продукти
Панакота:
Сварена тиква - 150 г
Сметана - 200 мл
Крема сирене - 150 г
Захар - 100 г
Шоколад - 100 г
Канела - 1 пръчка
Звездовиден анасон - 1-2 бр.
Желатин - 10 г
Заливка:
Сварена тиква - 100 г
Сладкарска сметана - 200 мл
Желатин - 5 г
Начин на приготвяне:
1.Тиквата се сварява с канела и анасон и последните се отстраняват. Пюрира се с миксер и се разбърква на хомогенна маса със сметана, крема сирене, захар и настърган шоколад. Тиквената смес леко се затопля и към нея се добавя разтворен според описанието на опаковката желатин.
2.Излива се в подходящи обли форми, които предварително са покрити с кухненско фолио. Слагат се на хладно за 2-3 часа, за да се даде възможност на крема да стегне.
3.Панакотата се обръща върху поднос и се залива с разтопен шоколад, а върху него се шприцова останалата пюрирана тиква, която е разбъркана със сметана, и разтворен желатин.
4.С дървено шишче по диаметъра на панакотата се правят фигури и така се получават красиви шарки.
По желание се прави украса с шоколадови листа. Използват се такива от роза, които се потопяват в разтопен шоколад и се поставят върху силиконова повърхност.
След като шоколадът се втвърди, зелените листа се отстраняват.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар