Продукти:
Крем:
Сладкарска сметана - 200 мл
Маскарпоне - 400 г
Пудра захар - 100 г
Черен шоколад - 50 г
Ванилия - 1 бр.
За чашките:
Черен шоколад - 150 г
Обикновени бисквити - 4-5 бр.
Орехи за поръсване - 100 г
Ягоди за украса
Начин на приготвяне:
1.С разтопен на водна баня черен шоколад се намазва вътрешната част на силиконови формички за кексчета. Слагат се в хладилник за около 15 минути, след което процедурата се повтаря. Формичките се отстраняват и така се получават шоколадовите чашки.
2.Ягодите се измиват и се подсушават. Потопяват се в разтопен шоколад и се поставят върху силиконова хартия.
3.Маскарпонето, ванилията и захарта се разбъркват добре и се обединяват със сметаната, която е разбита с миксер. Получава се пухкав крем, който се шприцова в готовите шоколадови чашки, в които има начупени бисквити. Така не се дава възможност шоколадът бързо да омекне от крема.
4.Десертът се поръсва с разтопен шоколад и леко запечени и начупени орехи. Украсява се с ягоди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар