Продукти:
Калмари - 4 бр.
Ориз - 100 г
Замразен грах - 100 г
Копър, мащерка
Лук - 1 глава
Куркума, сол, черен пипер
Марината:
Зехтин - 15 мл
Соев сос - 10 мл
Чесън - 1 скилидка
Лимонов сок - 10 мл
Сол, черен пипер
Винен сос:
Вода - 300 мл
Червено вино - 20 мл
Соев сос - 15 мл
Масло - 15 г
Нишесте - 15 г
Сол, черен пипер
Кълнове от лук за украса
Начин на приготвяне:
1.Изчистените калмари се сваряват във вряща вода за 1 минута. Изцеждат се и се поставят в марината за 30 минути. Изпичат се за по 1 минута от всяка страна в нагорещен тиган, за да придобият приятен златист цвят. Калмарите не трябва да се готвят дълго, тъй като стават жилави.
2.Нарязаният лук се запържва и се добавя оризът, който трябва да стане прозрачен. Налива се вода, овкусява се и се вари до готовност. Разбърква се с копър, мащерка и бланширан за няколко минути грах.
3.Калмарите се пълнят с оризовата смес и се поднасят с винен сос, който се прави от посочените продукти и се вари до сгъстяване.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар