Продукти:
Яйца - 2 бр.
Прясно мляко - 200 млПортокалов сок - 100 мл
Захар - 80 г
Брашно - 60 г
Масло - 70
Ванилия
Начин на приготвяне:
1.Белтъците се разбиват на сняг.
2.Жълтъците се миксират с портокалов сок, захар, размекнато масло, затоплено прясно мляко, брашно и ванилия.
3.Жълтъчната смес се разбърква внимателно с разбитите на сняг белтъци и се излива в тава, която е покрита с пергаментова хартия.
Тортата се пече в загрята на 180 градуса фурна за 50 минути. Ако е необходимо, след 30-та минута се покрива с алуминиево фолио.
При печенето блатът се разслоява и се получава един кремообразен слой, който много наподобява крем карамел.
Няма коментари:
Публикуване на коментар