събота, 28 юни 2014 г.

Редена мусака с кайма и зеленчуци



Продукти:

Кайма - 500 г
Картофи - 200 г
Домати - 1 бр.
Тиквички - 200 г
Чушки - 2 бр.
Моркови - 2 бр.
Лук - 1 глава
Джоджен, чубрица
Сол, черен пипер

За заливка на мусаката:
Яйца - 4 бр.
Кисело мляко - 400 г
Брашно - 60 г
Сода за хляб - 1 щипка
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Зеленчуците се нарязват на ситно (без тиквичките и картофите). Задушават се в мазнина и малко вода, овкусяват се и се разбъркват с каймата и подправките.
2.Тиквичките и картофите се нарязват на колелца и също се овкусяват. В намаслена тава се редят: картофи, кайма, тиквички,като последните се покриват с кайма.


3.Налива се малко подсолена вода и мусаката се пече на 180 градуса за 40 минути.
4.Заливката се прави от посочените продукти и се излива върху запечената мусака. Пече се още 15 минути. Украсява се с домат и джоджен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар