събота, 7 юни 2014 г.

Кашкавалки с ленени семена



Продукти:

Брашно - 500 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 150 мл
Кисело мляко - 100 г
Сода за хляб - 1 щипка
Разтопено масло - 30 г
Разтопена мас - 30 г
Яйца - 5 бр.
Сол - 15 г
Захар - 5 г
Настърган кашкавал - 200 г
Пълномаслена извара - 100 г
Ленени семена за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплено прясно мляко. Добавя се пресято брашно до рядка кашичка, която втасва за около 30 минути. С 2 яйца, 1 белтък и останалите продукти (без кашкавал) се замесва много меко тесто, което също трябва да втаса за около 1 час.
2.Кашкавалът се разбърква с 20 г кисело мляко, 2 яйца, пълномаслена извара, 30 г брашно, сол и 1 щипка сода за хляб. Това е плънката на кашкавалките.
3.Тестото се разточва и от него се изрязват правоъгълници и кръгчета, в които се слага от плънката. Краищата им се прищипват с вилица, намазват се с разбит жълтък и се поръсват с ленени семена и кашкавал.




След като втасат, се пекат на 180 градуса за около 15 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар