сряда, 11 юни 2014 г.

Пай със спанак и цвекло



Продукти:

Брашно - 600 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 250 мл
Яйца - 3 бр.
Разтопено масло - 40 г
Червено цвекло - 1/2 глава
Спанак - 150 г
Червени чушки - 1 бр.
Сол - 15 г
Захар - 5 г

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплено прясно мляко. Добавя се пресято брашно до рядка кашичка. Сместа втасва за 30 минути и се разбърква с 2 яйца и 1 жълтък и разтопеното масло. Овкусява се със сол и се разделя на три части. Червената смес съдържа пюре от червена чушка. Зелената - смлян спанак. И трите части се замесват с брашно до меко тесто.
2.Паят се оформя така, както е показано на снимката.


Редуват се бяло и червено тесто, като от последното с формичка са изрязани кръгчета. Върху тях са сложени тънки резени от червено цвекло. Покриват се с листа, изрязани от разточено зелено тесто.
3.Паят се намазва с белтък, втасва за 1 час и се пече 40 минути на 180 градуса. Покрива се с алуминиево фолио, за да не потъмнеят цветовете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар