вторник, 24 юни 2014 г.

Понички с крем





Продукти:

Брашно - 500 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 250 мл
Яйца - 1 бр.
Масло - 30 г
Захар - 50 г

За крема:
Прясно мляко - 400 мл
Захар - 100 г
Яйца - 3 бр.
Брашно - 20 г
Нишесте - 20 г
Масло - 30 г
Настъргана лимонова кора от 1/2 лимон
Сок от 1/2 лимон
Есенция от ром

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплено прясно мляко. Разбъркват се с малка част от брашното. Сместа втасва за 30 минути. С останалите продукти се замесва тесто. Взима се малка топка, която леко се натиска върху дъска и с кръгла формичка се изрязва дупка в нейния център. Пуска се в силно нагорещена мазнина и се изпържва до готовност.
2.Прясното мляко за крема се слага в тенджера да заври. Добавя се и захарта, която трябва да се разтвори.
3.Яйцата се разбиват с брашното и нишестето, разреждат се с малко студено мляко и при непрекъснато бъркане се добавя от горещото мляко. Яйчената смес се връща в тенджерата и кремът трябва да се сгъсти. Разбърква се с масло, есенция, настъргана лимонова кора и сок от лимон.
4.Готовите понички се разрязват хоризонтално на две части и върху основата се шприцова от крема.


Няма коментари:

Публикуване на коментар