неделя, 15 юни 2014 г.

Цвете от лук



Начин на приготвяне:

1.Лукът се обелва и се слага във вряща подсолена вода за 5 минути. Така се отнема от неговата лютивина. След охлаждане с остър нож се реже на кръст, като не трябва да се стига до края.
2. Листенцата се разделят и се овкусяват със сол, черен пипер и зехтин. Сърцевината може да се отдели и в средата да се шприцова плънка. Тя може да съдържа крема сирене, извара и др. Така лукът може да се поднесе като предястие.
Цвете се прави и от суров лук:


Начин на приготвяне:

1.Лукът се обелва и се отрязва малка част от двете страни.


2.С остър нож се реже на кръст.


3.Слага се във вода с лед за около 1 час, за да се разтворят листенцата на цветето.
Това цвете от лук е подходящо за аранжиране на различни видове салати, след като се овкуси със сол, оцет и зехтин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар