вторник, 1 юли 2014 г.

Гевречета с ленени семена



Продукти:

Брашно - 500 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 150 мл
Вода - 100 мл
Разтопено масло - 40 г
Яйца - 3 бр.
Сол - 15 г
Захар - 5 г
Оцет - 10 мл
Ленени семена за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплените мляко и вода и с останалите продукти се замесва меко тесто. То трябва да втаса за 1 час.
2.С малки части от тестото се правят фитили, които се усукват и се завиват в кръг. Краищата им се прищипват.


3.Гевреците се намазват с разтопено масло и се поръсват с ленени семена. Втасват за около 30 минути и се пекат на 180 градуса за 20 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар