петък, 13 юни 2014 г.

Цариградски кюфтета с овесени трици



Продукти:

Кайма - 600 г
Хляб - 1 филия
Прясно мляко - 50 мл
Яйца - 1 бр.
Лук - 1 глава
Магданоз - 3 стръка
Кимион - 1 щипка
Копър за поръсване
Сол, черен пипер
Овесени трици и галета за овалване
За пюрето:
Картофи - 500 г
Масло - 50 г
Прясно мляко - 200 мл
Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Каймата се разбърква с накисната в прясно мляко филия хляб, ситно нарязан лук и останалите продукти. Правят се малки кюфтенца, които се овалват в равни части галета и овесени трици и се изпържват в нагорещена мазнина.
2.Сварените картофи се обелват и се пасират с разтопено масло и горещо мляко. Овкусяват се със сол и черен пипер и се шприцоват в поднос. Върху пюрето се нареждат кюфтенцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар