сряда, 4 юни 2014 г.

Пълнени картофи с грахов крем



Продукти:

Картофи - 500 г
Грах - 300 г
Зелен лук - 1/2 връзка
Копър - 1/2 връзка
Готварска сметана - 50 мл
Разтопено масло - 30 г
Рикота (пълномаслена извара) - 150 г
Лимонов сок - 15 мл
Мента - 2-3 листа
Чесън - 1-2 скилидки
Зехтин - 10 мл
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Картофите се сваряват и цветята се изрязват с формичка. Издълбават се и се овкусяват със сол, черен пипер и зехтин.
2.Грахът се бланшира за няколко минути във вряла подсолена вода и се смила с останалите посочени продукти.Добавя се и част от сварените картофи за сгъстяване. Граховата смес се овкусява и с нея се пълнят картофените цветя.


3 коментара: