петък, 6 юни 2014 г.

Риба на пара с картофено пюре



Филе от бяла риба - 500 г
Картофи - 400 г
Прясно мляко - 150 мл
Разтопено масло - 30 г
Лимонов сок и кора от 1/2 лимон
Сол, черен пипер
Дивисил, розмарин
Сос Уорчестър
Резени от червено цвекло
Мента

Начин на приготвяне:

1.Във водата на съд за готвене на пара се слагат кората на половин лимон, дивисил и розмарин. Овкусената със сол и черен пипер риба се приготвя на пара за около 15 минути, след което се поръсва с малко лимонов сок и зехтин.
2.Картофите се сваряват и се обелват. Пюрират се заедно с  горещо мляко, масло, лимонов сок, сол и черен пипер. Пюрето се шприцова в поднос и се украсява с резени от червено цвекло и листа от мента. В средата се слага рибата. Ястието се поръсва със сос Уорчестър и нарязан дивисил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар