неделя, 22 юни 2014 г.

Тарта с тиквички



Продукти:

Брашно - 250
Мая - 10 г
Разтопено масло - 20 г
Прясно мляко - 100 мл
Захар - 5 г.
Яйца - 2 бр.

За плънката:

Готварска сметана - 100 мл
Яйца - 3 бр.
Разтопено масло - 30 г
Брашно - 30 г
Червена чушка - 1 бр
Моркови - 1 бр.
Лук - 1 глава
Тиквички - 2 бр.
Магданоз - 1/2 връзка
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплено мляко. Разбъркват се с малко брашно и сместа трябва да втаса за 30 минути. Добавят се 1 яйце и 1 белтък и останалите продукти, от които се замесва меко тесто. То се разточва и се слага в съд с кухненска хартия. Намазва се с жълтък, поръсва се със сусам и в средата върху кухненска хартия се слагат зърна от зрял фасул, за да не се надигне тестото при печенето, което става за 15 минути на 180 градуса.


2.Нарязаните зеленчуци се задушават за няколко минути в мазнина и малко вода. Разбъркват се с останалите продукти за плънката и се изливат в средата на изпеченото тесто.


3- Пече се на 180 градуса за около 15 минути, като се покрива с алуминиево фолио, за да не изгори.


Няма коментари:

Публикуване на коментар