сряда, 11 юни 2014 г.

Крехки пилешки пържоли от бяло месо върху зеленчуково пюре



Продукти:

Пилешко бяло месо - 500 г
Кисело мляко - 200 г
Масло - 30 г
Сос Уорчестър - 15 мл
Настъргана лимонова кора от 1/2 лимон
Горчица - 10 г
Сварени картофи - 200 г
Бланширан микс от замразени зеленчуци - 150 г
Сол, черен пипер
Брашно - 15 г

Начин на приготвяне:

1.Пържолите се изтъняват с дървено чукче под кухненско фолио.
2.От разредено с вода кисело мляко, сос Уорчестър, горчица, настъргана лимонова кора, сол и черен пипер се прави марината, в която пържолите трябва да престоят около 1 час. Така те остават сочни след печенето в нагорещен тиган.
3.15 г брашно и разтопено масло се разбъркват с маринатата. Сместа се слага на котлона, за да се сгъсти. Това е сосът за пържолите.
4.Зеленчуците се пюрират с миксер, овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват с малко масло. Върху подходящ поднос пюрето се оформя с метална формичка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар