неделя, 8 юни 2014 г.

Лесна рецепта за печено пиле с ориз



Продукти:

Пиле
Ориз - 150 г
Лук - 1 глава
Масло - 30 г
Вегета (микс от сушени зеленчуци) - 15 г
Копър - 1/2 връзка
Сол, черен пипер
Зехтин за готвене

Начин на приготвяне:

1.Пилето се измива, нарязва се на порции, овкусява се с вегета, зехтин, сол и черен пипер и се нарежда в намаслена тава.
2.Оризът се разбърква с вегета, зехтин, нарязан на ситно лук, сол и черен пипер. Слага се в тавата с пилето. Залива се с подсолена вода и се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 180 градуса за 50 минути. Полива се с разтопено масло и се пече още десетина минути до златисто. Поръсва се с копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар