вторник, 3 юни 2014 г.

Печени панирани тиквички




Продукти:

Тиквички - 500 г
Брашно - 100 г
Яйца - 3 бр.
Ситно настърган кашкавал - 50 г
Зехтин за готвене - 15 мл
Бакпулвер - 1 щипка
Сол, черен пипер, вегета

Начин на приготвяне:

1.Тиквичките се обелват и се нарязват на кръгчета.
2.Яйцата се разбиват и се разбъркват с останалите посочени продукти. Трябва да се получи гъста кашичка.
3.Тиквичките се овалват в брашно и се панират в яйчената смес. Поставят се в тава с кухненска хартия и се пекат до златисто. Поднасят се топли и хрупкави. Подходящ за тях сос е чесновият или сос с копър и див лук с етикет "Солени сосове".

Няма коментари:

Публикуване на коментар