понеделник, 23 юни 2014 г.

Задушена риба в лозови листа



Продукти:

Филе от риба - 600 г
Масло - 40 г
Дивисил - 2-3 листа
Лозови листа
Чесън - 2-3 скилидки
Лимонов сок от 1/2 лимон
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.В тава се нареждат лозови листа и се излива малко подсолена вода.. Върху тях се поставя рибата, овкусена със сол, черен пипер и нарязан дивисил. Полива се с разтопено масло. Рибата се покрива с лозови листа, а върху тавата се слага алуминиево фолио.
2.Пече се на 180 градуса за 15 минути. Задушената риба се поръсва с настърган чесън и лимонов сок. Поднася се с картофена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар