събота, 18 януари 2014 г.

Крем пита




Продукти:

Тънки кори за баница - 5 бр.
Яйца - 5 бр.
Масло - 70 г
Захар - 200 г
Прясно мляко - 600 мл
Брашно - 2 супени лъжици
Желатин - 2 супени лъжици
Настъргана кора от 1 лимон
Лимонова есенция

Начин на приготвяне:

1.Корите се слагат една върху друга и се режат на кръст. Така се получават 4 купчинки по 5 бр. кори. Всяка кора се намазва с разтопено масло и с лъжица се поръсва захар. Пекат се до зачервяване.
2.В подходящ съд завират 500 мл прясно мляко и 150 г захар. 5 жълтъка се разбиват с 2 супени лъжици брашно и 100 мл студено мляко. Добавя се по малко от горещото и се връща на котлона. Бърка се до сгъстяване.
3.Желатинът се накисва в малко студена вода, леко се загрява и след разтваряне заедно с лимоновата кора и есенцията, се добавя към охладения крем. Върху всяка изпечена кора се слага от крема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар