понеделник, 6 януари 2014 г.

Сладкиш с шоколад






Продукти:

Брашно - 250 г
Яйца - 6 бр.
Масло - 150 г
Захар-100 г
Прясно мляко - 100 мл
Бакпулвер - 1 бр.
Шоколад - 100 г
Карамел - от 50 г захар
Ванилия - 1 бр.
Настъргана кора от 1 лимон
Сушени кайсии за розите

Начин на приготвяне:

1.Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците - с маслото, захарта и прясното мляко.
2.Брашното, бакпулверът и ванилията се пресяват. Разбъркват се внимателно с горните продукти, като се добавят лимонената кора и начупените шоколад и карамел.
3.Сместа се изсипва върху форма с кухненска хартия и се пече при 180 градуса около 35 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар