понеделник, 27 януари 2014 г.

Кълнове от леща






Начин на приготвяне:

 Кълновете съдържат витамини и минерали, жизнено важни за нашия организъм. Те са подходящи за всякакви диети. Добре е сами да си ги направим.
 
Лещата се почиства и измива. Слага се в буркан и се залива с преварена и охладена или филтрирана вода. Така престоява 48 часа. Отново се измива и се изсипва (без водата) в керамична  или стъклена тава. Лещата се покрива с тензух или салфетка и всеки ден се измива хубаво с вода. 
Трябва да имаме търпение, тъй като кълновете поникват за около седмица. Могат да се консумират директно, ако се подправят със сол, зехтин и лимонов сок. Най-често се използват при различни видове салати.



2 коментара:

  1. Предложения метод работи! Много благодаря! Вече трети път си приготвям кълнове от леща и съм много доволен!

    ОтговорИзтриване
  2. Много се раздам, че съм била полезна!

    ОтговорИзтриване