понеделник, 27 януари 2014 г.

Кълнове от леща




Начин на приготвяне:

 Кълновете съдържат витамини и минерали, жизнено важни за нашия организъм. Те са подходящи за всякакви диети. Добре е сами да си ги направим.
 Лещата се почиства и измива. Слага се в буркан и се залива с преварена и охладена или филтрирана вода. Така престоява 48 часа. Отново се измива и се изсипва (без водата) в керамична  или стъклена тава. Лещата се покрива с тензух или салфетка и всеки ден се измива хубаво с вода. Трябва да имаме търпение, тъй като кълновете поникват за около седмица. Могат да се консумират директно, ако се подправят със сол, зехтин и лимонов сок. Най-често се използват при различни видове салати.



Няма коментари:

Публикуване на коментар