вторник, 7 януари 2014 г.

Питка от пълнозърнесто брашно




Продукти:

Пълнозърнесто пшеничено брашно - 500 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 200 мл
Масло - 80 г
Яйца - 2 бр.
Сол - 1 супена лъжица
Захар - 1 чаена лъжичка
Оцет - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затопленото мляко.
2.Брашното се пресява. Съдържанието, което остава в ситото, не се изхвърля. То има ценни фибри, с които се поръсва питката преди печене.
3.Млякото се разбърква с малко брашно и втасва за около 30 минути.
4.Добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. То втасва за 1 час, оформя се на питка и се пече в намаслена тава при 200 градуса за около 40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар