петък, 3 януари 2014 г.

Варени гевреци



Продукти:

Брашно - 500 г
Мая - 20 г
Вода - 300 мл
Сол - 1 супена лъжица
Захар - 1 чаена лъжица
Маково семе - 1 супена лъжица
Жълтък - 1 брой за намазване на гевреците

Начин на приготвяне:

1.Маята се разтваря в затоплената вода, добавят се останалите продукти и се омесва меко тесто. То втасва за около 40 минути и от него се оформят фитили, които се завиват на кръг. Краищата им се прищипват и се пускат в подсолена вряща вода за 3-4 минути. Вадят се с решетъчна лъжица и леко се подсушават.
2.Поставят се в тава с кухненска хартия, намазват се с жълтък и се поръсват с маково семе. Пекат се при 200 градуса за 25 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар