петък, 3 януари 2014 г.

Соленки с маслини




Продукти:

Брашно - 300 г
Прясно мляко - 150 мл
Мая - 20 г
Масло - 100 г
Яйца - 3 бр.
Сирене - 200 г
Маслини - 5-6 бр.
Листа от босилек - 5-6
Сол - на вкус

Начин на приготвяне:

1.Маята се разтваря в затопленото прясно мляко, добавя се брашното, размекнатото масло, 1 жълтък и 1 яйце и сол на вкус. Омесва се меко тесто, което се разточва до 2-3 мм дебелина.
2.С метален ринг се режат кръгчета и в средата на всяко се слага плънка от натрошеното сирене, 1 яйце и 1 белтък и нарязаните маслини и босилек. Тестеното кръгче се прегъва, като краищата леко се намокрят, за да могат да залепнат.
3.Подреждат се в намаслена тава и се пекат при 200 градуса за около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар