неделя, 5 януари 2014 г.

Руло с карамелизирани ябълки



Продукти:

Брашно - 5 супени лъжици
Яйца - 5 бр.
Захар - 5 супени лъжици
Ябълки - 3 бр.
Стафиди - 50 г
Орехи - 100 г
Галета - 2 супени лъжици
Канела - 1/2 чаена лъжичка
Захар - 100 г за карамел
Сметана - 250 мл
Захар - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

1.5 яйца се разбиват с 5 супени лъжици захар до побеляване. Внимателно се разбъркват с 5 супени лъжици брашно, след което се изливат в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене.  Блатът се изпича до златисто при 180 градуса.
2.Ябълките се обелват и се нарязват на малки парченца. 100 г захар се карамелизира и се разбърква с ябълките, които трябва да омекнат. Добавят се начупените орехи, стафидите, канелата и галетата.
3.Сметаната се разбива с 1 супена лъжица захар и с нея се намазва изпечения блат. Върху нея се разпределя пълнежът от т.2. Блатът се завива на руло и се поръсва с карамелизирана захар. Ако остане от карамела, той се излива върху хартия за печене, с която е обвит керамичен или стъклен съд. След като се охлади, карамелът се обръща и така се получава карамелена купа.






Няма коментари:

Публикуване на коментар