неделя, 26 януари 2014 г.

Орехова торта




Яйца - 7 бр.
Пудра захар - 150 г и 50 г за украса
Смлени орехи - 2 чаени чаши
Начупени орехи за украса
Галета - 3 супени лъжици
Какао - 4 супени лъжици
Сладкарска сметана - 200 мл
Сварено кафе - 100 мл
Мед - 2 супени лъжици
Ром - 1 супена лъжица
Сладко от кайсии - 100 г

Начин на приготвяне:

1.Белтъците се разбиват на сняг с 1/2 от захарта, жълтъците - с другата половина. Смесват се сухите съставки: смлените орехи, галетата и 2 супени лъжици какао и внимателно се разбъркват с яйцата. Изсипва се в намаслена форма и се пече при 200 градуса за 15 минути. Покрива се с кухненска хартия и се пече още 10 минути.
2.Охладеният блат се разрязва хоризонтално на 2 части, които се сиропират с горещо кафе, мед и ром. Върху първия блат се нанася разбитата сметана и сладкото. Другият покрива пълнежа. Украсява се с разбита сметана, 2 супени лъжици какао, 50 г пудра захар и начупени орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар