неделя, 26 януари 2014 г.

Бишкотена торта




Продукти:

Бишкоти - 2 пакета
Сладкарска сметана - 600 мл
Маскарпоне - 300 г
Захар - 200 г
Какао - 2 супени лъжици
Желатин - 1 супена лъжица
Ванилия - 1 бр.
Настъргана лимонова кора
Сварено кафе
Мед - 1 супена лъжица
Прясно мляко - 200 мл
Ром - 1 супена лъжица
Червена сладкарска боя - на върха на ножа

Начин на приготвяне:

1.Бишкотите се потопяват в прясно мляко, което е разбъркано с кафе, мед и ром. Подреждат се по стените на купа, обвита с кухненско фолио.
2.Сметаната се разбива с 1/2 от захарта, а маскарпонето - с другата. Смесват се и се добавят ванилията, лимоновата кора и желатинът, който предварително се разтваря с малко вода.
3.Кремът се разделя на 2 части, в едната се слага какаото. Върху наредените бишкоти се изсипва първо белият крем, а след това - кафявият. Покрива се с бишкоти и се оставя в хладилник да стегне. Обръща се върху подходящ поднос и се украсява с разбита сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар