сряда, 15 януари 2014 г.

Торта Слънчоглед




Продукти:

Останал от предишния ден кекс, бисквити или други сладкиши - 400 г
Смлени бадеми - 100 г
Шоколад - 100 г
Масло - 200 г
Начупен карамел - 100 г
Прясно мляко - 1 л
Захар - 100 г
Жълтъци - 4 бр.
Брашно - 100 г
Какао - 2 супени лъжици
Желатин - 2 супени лъжици
Ванилия - 1 бр.
Кокосови стърготини за украса

Начин на приготвяне:

1.Бисквитите, бадемите,начупеният шоколад, карамелът и маслото се разбиват с миксер до еднородна смес.
2.Прясното мляко и захарта трябва да заврат, жълтъците се разбъркват с брашното и какаото и се добавя по малко от топлото мляко. Връща се на котлона и трябва да се сгъсти.
3.Желатинът се разтваря в малко топла вода и се прибавя към крема, след като е охладен.
4.В подходяща силиконова форма се слага първо бисквитената смес и след това се излива кремът. Поставя се в хладилник да стегне и се обръща върху поднос. Украсява се с кокосови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар