вторник, 18 ноември 2014 г.

Шоколадови пастички с ягоди



Продукти:

Какаов блат:
Брашно - 200 г
Какао - 80 г
Разтопено масло - 50 г
Олио - 50 мл
Яйца - 3 бр.
Кафява захар - 200 г
Сол - 1 щипка
Прясно мляко - 100 мл
Сода за хляб - 5 г
Бакпулвер - 10 г
Ванилия - 1 бр.
Настъргана лимонена кора - от 1/2 лимон

Сироп:
Сварено кафе - 80 мл
Мед - 10 г
Ром - 10 мл

Сладко от ягоди
Разтопен шоколад за заливане на пастите - 200 г
Разбита сладкарска сметана - 400 г
Ягоди за украса

Начин на приготвяне:

1.Белтъците и 100 г захар се разбиват на сняг. Жълтъците - с другата половина от захарта, маслото, олиото и прясното мляко. Сухите продукти се пресяват и с леко разбъркване всички съставки на шоколадовия блат се обединяват.




2.Добавя се настърганата лимонена кора и тестото се излива в широка тава с кухненска хартия.
3.Блатът се пече на 150 градуса за 15 минути в загрята фурна.
4.След охлаждане на блата, той се нарязва на триъгълници, които се сиропират с горещо кафе, мед и ром. Всяка паста съдържа по 3 блата, намазани със сладко от ягоди и разбита сладкарска сметана. Пастичките се поставят на решетка и се заливат с разтопен шоколад. Украсяват се с ягоди.






2 коментара: