неделя, 9 ноември 2014 г.

Тиква с карамел и сушени плодове


Продукти:

Тиква - 2 кг
Червени боровинки - 100 г
Сухи сини сливи - 100 г
Стафиди - 100 г
Сушени кайсии - 100 г
Ябълка - 1 бр.
Начупени орехи - 100 г
Канела
Мед - 30 г
Ром - 15 мл
Настъргана лимонова кора
Захар - 100 г
Галета - 30 г

Начин на приготвяне:

1.Тиквата се изчиства от семената.


2.Нейната вътрешност се облива с карамелизирана захар и се поръсва с галета.
3.Нарязаната ябълка и сухите плодове се разбъркват с останалите продукти и трябва да престоят около 30 минути, за да поемат ароматите. С плодовата смес се пълни тиквата.


4.Тиквата се пече под алуминиево фолио за около 2 часа, след което фолиото се отстранява и се запича около 10 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар