Продукти:
Сварена тиква - 1 кг
Яйца - 2 бр
Сметана - 200 мл
Грис - 150 г
Брашно - 150 г
Орехи - 100 г
Захар - 200 г
Какао - 30 г
Канела - 10 г
Бакпулвер - 10 г
Разтопен черен шоколад - 100 г
Шоколадови пръчици за поръсване на тортата
Начин на приготвяне:
1.Тиквата се пасира и се разбърква със 100 г захар, сметана и яйца.
2.Леко запечените и смлени орехи се смесват с останалите сухи съставки.
3.Във форма с кухненска хартия се редят последователно сухата смес и тиквата, поръсена с разтопен шоколад.
4.Продуктите се редуват до изчерпването на количествата. Тортата се пече на 150 градуса за около 35 минути. Украсява се с шоколадови пръчици и цветя от сварена тиква.
Чудесен десерт....,браво!
ОтговорИзтриванеЧудесна комбинация на тиква, шоколад, орехи!
ОтговорИзтриванеИнтересна украса с тези тиквени цветя!
Поздрави!