Този тиквеник с боровинки и орехи е постен, ароматен и изключително лесен за приготвяне.
Когато домът започне да ухае на канела и печена тиква, наближава сезонът на традиционните десерти за Бъдни вечер и Коледа.
Баницата е идеална и за всяка празнична трапеза!
Продукти:
Тиква - 500 г
Червени боровинки - 200 г /накиснати за 15 мин. в гореща вода с мед/
Кори за баница - 1 пакет
Олио - 100 мл
Захар - 150 г
Канела - 15 г
Галета - 30 г и леко запечени орехи - 150 г
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Нарязаната тиква задушавам в малко олио и вода до омекване.
Слагам една върху друга 2 кори за баница, които поръсвам с олио, захар, тиква, боровинки, канела, галета и орехи.
Навивам руло, което слагам в тава с хартия за печене.
Процедурата повтарям до изчерпване на продуктите.
2.Тиквеникът пека на 180 градуса за 30 минути. Поръсвам с пудра захар.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар