Да разнообразим менюто за Коледа с тази вкусна цветна разядка от нахут и цвекло.
Тя е много лесна и бърза. Подходяща за трапезата и на Бъдни вечер.
Продукти:
400 г сварен нахут /или консерва/
100 г сварено цвекло
2 супени лъжици сусамов тахан
100 мл зехтин /или олио/
2 скилидки чесън
Лимонов сок от 1 лимон
Сол, черен пипер на вкус
За декорация: краставица, репичка, кедрови ядки /или други/, копър
Начин на приготвяне:
Описаните продукти смилам в блендер с малко вода от сварения нахут. Изливам в купа.
Нарязвам краставицата и репичката на тънки резени.
Наситнявам копъра.
Декорирам с нарязаните зеленчуци. Поръсвам с кедрови ядки и зехтин на тънка струйка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар