неделя, 4 август 2024 г.

Меденки с шоколад

 



Продукти:

Брашно - 300 г, кафява захар - 100 г, мед - 150 г, яйца - 2 бр., олио - 100 мл, бакпулвер - 10 г, канела - 5 г

За декориране:
Тъмен шоколад, фондан, бели перли и захарна дантела

Начин на приготвяне:

1.Продуктите за меденките се миксират и се изливат в пош. Шприцоват се малки количества в тава, която е покрита с оризова хартия. Меденките се пекат 12 минути при 180°С.
2.След охлаждане се потопяват в разтопен на водна баня шоколад.


3.За по-празнично настроение меденките могат да се декорират с панделки от бял фондан, захарна дантела и бели перли.


ДОБЪР АПЕТИТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар