неделя, 18 август 2024 г.

Здравословни шоколадови бонбони

 




Продукти:


Бадеми - 200 г
Овесени ядки - 50 г
Сусам - 30 г
Фурми - 50 г
Ленено семе - 30 г
Канела - 5 г
Смлян карамфил - 1 щипка
Какао - 15 г
Слънчогледов тахан - 4 - 5 лъжици
Мед  - 30 г
Черен шоколад за овалване
Бял шоколад за декориране

Начин на приготвяне:

1.Бадемите, овесените ядки и сусамът леко се запичат. Смилат се в блендер заедно с лененото семе, фурмите, слънчогледовия тахан и останалите продукти. Сместа се слага в хладилник за около 30 минути.
2.Оформят се кръгли бонбони, които се потопяват в разтопен на водна баня черен шоколад.
Декорират се с настърган бял шоколад.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар