петък, 20 юни 2014 г.

Сладко от ревен






Продукти:

Ревен - 500 г
Захар - 500 г
Вода - 300 мл
Сок от 1/2 лимон
Индрише - 2-3 листа

1.Стъблата от ревен се обелват.




Нарязват се на парченца.




2.Прави се сироп от 500 г захар и 300 мл вода, който трябва да заври. Ревенът и индришето се пускат в него и сладкото ври до сгъстяване. Добавя се лимоновият сок и се излива горещо в стъклени буркани. Съхранява се в хладилник.
Учените са доказали, че ревенът има положително въздействие върху храносмилателния тракт на човешкия организъм. Влияе благоприятно и върху сърдечно-съдовата система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар