неделя, 22 юни 2014 г.

Пай с бекон



Продукти:

Брашно - 500 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 100 мл
Готварска сметана - 100 мл
Яйца - 2 бр
Жълтъци - 2 бр.
Масло - 50 г
Сол - 15 г
Захар - 5 г
Бекон - 200 г
Сусамено семе за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затоплените мляко и сметана. Разбъркват се с малко количество пресято брашно и сместа трябва да втаса за 30 минути. С изброените продукти (без бекон) се замесва меко тесто. То втасва 1 час.
2.Форма за пай се намазва с разтопено масло и се поръсва със сусамено семе.


3.Тестото се разделя на две части. От първата се разточва кора, която трябва да покрие формата за пая.


4.Другата част от тестото също се разточва и с формичка се изрязват кръгчета, които се подреждат ветрилообразно. Върху тях се нареждат кръгчета от тънко нарязан бекон.


Процедурата се повтаря и цялото пространство на пая се покрива с тесто и бекон, като паят трябва да втаса за 1 час.


5.За да не изгори беконът, паят се пече покрит с алуминиево фолио на 180 градуса за 30 минути. В края на печенето фолиото се отстранява, за да може паят да придобие златиста коричка.






Няма коментари:

Публикуване на коментар