неделя, 15 юни 2014 г.
Усукана питка със спанак
Продукти :
Брашно - 600 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 200 мл
Вода - 60 мл
Яйца - 3 бр.
Олио - 30 мл
Разтопено масло - 30 г
Сол - 15 г
Захар - 5 г
Оцет - 10 мл
Спанак - 200 г
Начин на приготвяне:
1.Маята и захарта се разтварят в затоплените мляко и вода. Добавят се бланшираният и пюриран спанак, 2 яйца и 1 жълтък и останалите продукти. Замесва се меко тесто, което трябва да втаса за около 1 час.
2.Оформят се 2 фитила, които се усукват.
3. Навиват се в кръг и така се оформя питката.
4.Намазва се с белтък, втасва за 1 час и се пече на 180 градуса за 40 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар