петък, 14 март 2014 г.

Терин с тиквички и печени чушки







Продукти:

Тиквички - 300 г
Печени чушки - 300 г
Краве сирене - 200 г
Маскарпоне - 100 г
Сметана - 150 мл
Желатин - 20 г
Магданоз - 1/2 връзка
Мащерка - 1-2 стръка
Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Тиквичките се слагат в студена вода за 1 час, за да се екстрахират вредните вещества от торенето при тяхното отглеждане. Режат се на кръгчета, поръсват се със сол и олио и се запичат на 180 градуса за около 15-20 минути. Нареждат се в купа с готварско фолио.
2.Сирената и сметаната се разбиват на крем и се разбъркват с разтворения според указанията на опаковката желатин. Овкусяват се със сол и черен пипер.
3.В купата с тиквичките се редят последователно крем, печени чушки и подправки и отново крем. Последният пласт е от тиквички и чушки.




4.Слага се в хладилника за няколко часа, след което се обръща върху поднос. Отстранява се фолиото и се нарязва като торта.




ДОБЪР АПЕТИТ!

2 коментара:

  1. Чудесна рецепта Татяна! Успех на вкусната ти страничка. Ще те следя :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Ани! Публикувам рецепти, след като съм се уверила в техните вкусове.

    ОтговорИзтриване