петък, 21 март 2014 г.

Печена домашна лютеница






Продукти:

Домати - 500 г
Червени и зелени чушки - 500 г
Патладжан - 1 бр.
Люта чушка - 1 бр.
Чесън - 2-3 скилидки
Доматено пюре - 150 г
Захар - 10 г
Зехтин - 50 г
Кимион - 10 г
Мащерка - 2-3 стръкчета
Сол и черен пипер

1.Зеленчуците се нарязват на едро. Ако е горчив, патладжанът се поръсва със сол и трябва да престои известно време.


                                


2.Разбъркват се доматеното пюре, зехтинът, захарта, мащерката и кимионът. Добавят се към зеленчуците, които се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се на 180 градуса за 40 минути, след което се смилат. От лютеницата може да се направи сос за печени меса, а и да се сложи върху пица. Вариантите са много.


Няма коментари:

Публикуване на коментар