петък, 31 януари 2014 г.
Печени кюфтенца с праз лук
Продукти:
Кайма - 500 г
Яйца - 1 бр.
Хляб - 1 филийка
Прясно мляко - 50 мл
Моркови - 1 бр.
Праз лук - 1 стрък
Магданоз, мащерка
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Нарязаният лук и настърганият морков се задушават в мазнина. Добавят се каймата, яйцето, филийката, напоена предварително в млякото, солта, черният пипер и подправките.
2.Оформят се кюфтенцата, които се слагат в намаслена тава и се пекат 15 минути при 180 градуса. Поднасят се с печени картофи или друга гарнитура.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар