петък, 10 януари 2014 г.

Пастички с кокосов блат и касис





Продукти:

Кокосови стърготини - 100 г
Брашно - 1 супена лъжица
Захар - 80 г
Сладко от лимонови корички - 100 г
Маскарпоне - 500 г
Белтъци - 4 бр.
Лимонена киселина - 1 щипка
Касис - 200 г

Начин на приготвяне:

1.Белтъците, захарта и лимонената киселина се разбиват на сняг.
2.Кокосовите стърготини леко се запичат, за да се изпари влагата в тях и блатът да стане по-хрупкав.
3.Белтъците, кокосът и брашното леко се разбъркват и с лъжичка в метален ринг се оформят кръгчета, които са основата на пастичките. Пекат се в тава с кухненска хартия за 8-10 минути.
4.Маскарпонето се разбива със 100 г сладко от лимонови корички, които предварително се смилат. 1 супена лъжица желатин се разтваря в малко затоплена вода и се прибавя към крема,който се поставя на студено за 40 минути и се шприцова върху кокосовата основа. Пастичките се украсяват с касис.




Няма коментари:

Публикуване на коментар