сряда, 2 юли 2014 г.

Пилешко фрикасе



Продукти:

Пилешко бяло месо - 400 г
Брашно - 50 г
Масло - 30 г
Олио - 15 мл
Кисело мляко - 50 г
Жълтъци - 1 бр.
Лимонов сок - 15 мл
Бяло вино - 50 мл
Чесън - 2-3 скилидки
Сол
Черен пипер за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Пилешкото месо се сварява със сол и черен пипер. Накъсва се на парченца.
2.Мазнината се загрява в тиган и брашното се запържва в нея. При непрекъснато бъркане се добавят пилешкият бульон и виното. Фрикасето се овкусява и ври до сгъстяване.
3.В края на готвенето се разбърква с настърган чесън и разбит жълтък с кисело мляко и лимонов сок. Фрикасето се поръсва с черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар