понеделник, 14 юли 2014 г.

Питка с розетка



Продукти:

Брашно - 1 кг
Мая - 40 г
Прясно мляко - 300 мл
Газирана вода - 100 мл
Яйца - 3 бр.
Масло - 50 г
Мас - 50 г
Сол - 20 г
Захар - 10 г
Оцет - 10 мл

Начин на приготвяне:

1.Маята и захарта се разтварят в затопленото прясно мляко и се разбъркват с пресято брашно до рядка кашичка. Сместа втасва за 30 минути. Добавят се 2 яйца и 1 белтък, газирана вода, оцет, сол, масло и мас. Замесва се меко тесто, което трябва да втаса за 1 час.
2.Малка част от тестото се разточва на кора и с формичка се изрязват цветя. Оформената питка се поставя върху изрязаната част, обръща се и се слага в намазнена тава. Намазва се с разбит жълтък.


В краищата на питката се слагат изрязаните цветя, а в средата - едно по-голямо цвете.
3.Питката втасва за 1 час и се пече 45 минути на 180 градуса.






Няма коментари:

Публикуване на коментар