понеделник, 21 юли 2014 г.

Супа от моркови и топено сирене



Продукти:

Моркови - 300 г
Лук - 1 глава
Масло - 30 г
Брашно - 10 г
Доматено пюре - 10 г
Пилешки бульон - 1 л
Топено сирене - 80 г
Заквасена сметана - 30 г
Жълтък - 1 бр.
Лимонов сок - от 1/2 лимон
Кардамон - 1 щипка
Магданоз
Чесън - 2 скилидки
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Нарязаният лук и настърганите моркови се запържват леко в масло. Разбъркват се с доматено пюре и се поръсват с брашно. Сместа се разрежда с пилешки бульон. Супата се овкусява с подправките и ври около 10 минути. В края на готвенето се слагат нарязаното на ситно топено сирене и настърганият чесън.
2.Супата се застройва с разбъркани сметана, лимонов сок и 1 жълтък. Поръсва се с черен пипер и нарязан магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар