четвъртък, 10 юли 2014 г.

Десерт с ягоди и мраморен ефект



Продукти:

Кисело мляко - 300 г
Сладкарска сметана - 100 мл
Захар - 50 г
Сладко от ягоди - 150 г
Желатин - 30 г
Настъргана лимонова кора - от 1/2 лимон
Сок от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1.Разбъркват се млякото, сметаната, захарта, настърганата на ситно кора и сокът от лимон. Сместа се разделя на 2 части. В едната се добавя малко прецедено сладко, а в другата - останалото сладко заедно с ягодите. Леко се затоплят и се разбъркват с разтворен желатин.
2.В малки формички с кухненско фолио се изливат последователно двата крема. Така се получават шарките.
3.Десертът се охлажда за 1-2 часа и фолиото се отстранява. Поставят се върху подходящ поднос и се украсяват се с листа от ягоди.


Няма коментари:

Публикуване на коментар