неделя, 6 юли 2014 г.

Лозови сарми с кайма, ориз и лапад



Продукти:

Кайма - 500 г
Ориз - 100 г
Лапад - 1 връзка
Пресен лук - 1/2 връзка
Моркови - 1 бр.
Домати - 1 бр.
Джоджен, мащерка
Кимион - 10 г
Сол, черен и червен пипер
Лозови листа

Начин на приготвяне:

1.Нарязаните зеленчуци се задушават в мазнина и малко вода. Добавят се оризът и каймата. Овкусяват се с подправките.
2.С малки количества от сместа се завиват лозови сарми. Те се подреждат в тава, заливат се с подсолена вода и се пекат на 180 градуса за 35 минути.
3.Готовите сарми се поръсват с нарязан джоджен и се поднасят с кисело мляко или чеснов сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар