вторник, 21 октомври 2025 г.

Сладкиш с круши и черен шоколад

 



Този шоколадов сладкиш с круши е пухкав, вкусен и ароматен!

Подобно на сладкишите със сливи или ябълки се приготвя бързо и лесно. А комбинацията на ликьор, круши и шоколад е неустоима!

Продукти:


Брашно - 150
Захар - 130
Яйца - 4 бр.
Какао - 30 г
Бакпулвер - 10 г
Ментов ликьор /или с друг аромат/ - 10 мл
Настъргана кора от лимон
Сол - 1 щипка
Круши - 2 бр.

Топинг: разтопен на водна баня черен шоколад - 150 г, 1 супена лъжица растително масло и 70 мл сметана
Още: кокосови стърготини за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Добавят се солта, ароматите и брашното, пресято с какаото и бакпулвера.
2.В намаслена тавичка с диаметър 30 - 35 см се излива половината от сместа и през сито леко се поръсва с брашно по цялата повърхност. Подреждат се обелените и нарязани круши, които се покриват с останалото кексово тесто.
Сладкишът се пече на 180 градуса за 25 - 30 минути. След като се охлади, се поръсва с топинга и кокосовите стърготини.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар